Aile birleşimi vizesi almak ve Almanya’ya gitmek için en az A1 dil Almanca sınavında başarılı olarak olunması gerekir. A1 sertifikası sayesinde günlük basit düzeyde günlük konuşmaları yavaş ve anlaşılır bir düzeyde anlayıp cevap verilmektedir. Almanya’ya gitmekte önemli bir koşul olan dil için Almanya aile birleşimi sınavına nasıl hazırlanır sorusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.
Almanca A1 dil sınavı için daha önce daha önce eğitim almamış, yaş farklıkları gibi durumlar önemli olmamaktadır. Aile birleşimi sınavı için eğitim veren birçok kurs merkezi bulunuyor. Kurslarda sınavlara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda deneme sınavları yapılıyor. Almanca A1 dil sınavı dört bölümden oluşuyor.
Bu bölümlerde gerekli yetkinliğe sahip olan kişiler sınavda başarılı olarak sınav şartını geçebiliyor.
Almanca eğitimlerine katılan kişilere verilen özel dersler sayesinde hızlı bir şekilde Almanca konuşmaları sağlanıyor. Almanca eğitim kurslarında verilen özel dersler genellikle aile birleşim ve akademik sınavlarına katılacak öğrencilere göre belirleniyor. Ayrıca verilen eğitimler herkesin bütçesine uygun olması ekstra avantaj sağlıyor.
Almanca dili öğrenmek için oluşturulan sınıflar hedefe ulaşmak isteyen öğrenciler için önemli bir seçenek oluyor. Almaca kursları akademik sınavlar ve aile birleşimi programına uygun olarak sunuluyor. Kişilerin planlarına yönelik sunulan eğitimler genel yüksek kaliteye sahip olmaktadır.
A1 seviye Almanca sertifikası aile birleşimi için zorunlu bir koşul olarak biliniyor. Almanya aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunmak için belli kurumlardan alınan A1 sertifika olmasından geçiyor. Bu kurumlar ise Goethe Institute ve ÖSD şeklinde oluyor. Almanya bu kurumlar dışında başka yerden alınan ve ibraz edilen sertifikaları kesinlikle kabul etmiyor.
Almanya aile birleşimi vizesinde bazı durumlarda dil şartı aranmamaktadır. Yeterince Almanca dik bilgisine sahip ve bu durum konsolosluk yetkilileri tarafından anlaşılıyorsa dil şartı aranmaz. Almanya’da yaşayan kişinin eşi eğer mavi kart sahibi ise gene dil şartı aranmamaktadır.
Aile birleşimi başvurusunda bulunan kişin zihinsel, ruhsal ve bedensel bir engeli varsa dil istenmez. Almanya’da yaşayan kişin eşi istisna olarak başka ülkelerde vatandaşlığı olduğu durumlarda dil şartı aranmamaktadır. Reşit olmayan ve Alman vatandaşı çocuğunun yanına aile birleşimi kapsamında yerleşmek istenildiğinde de dil yeterliliği koşulu aranmayan haller arasında yer alıyor.