Hollanda aile birleşimi vizesi yabancı uyrukluların Hollanda Krallığı’nda 90 günden çok kalabilmelerini gerçekleştiren uzun devir (D tipi) vizeyi içerir. Aile Birleşimi Vizesi Hollanda vatandaşı olan bireylerin aile ferdi olup, Hollanda’da uzun süre oturmaları için sarfedilen bir vize türüdür.
Aile ferdi olmak eş ve 18 yaş altı ve üstündeki çocukları kapsar. Hollanda aile birleşimi vizesi alabilmek isteyenler bu kategoriye dahil olduklarına dahil evrakı Hollanda Konsolosluğu yetki sahibi birimlerine ibraz etmelidir. Elçilik yahut konsolosluk yetkilisi, başvurunuzla alakalı bir karar alınmadan evvela, Hollanda Büyükelçiliği’nde yahut Hollanda Başkonsolosluğu’nda bir görüşmenin yapılmasını lüzumlu görebilir. Lütfen, tercih ettiğiniz dilde bir müzakere planlanabilmesi için, vize başvurunuzu gerçekleştirdiğiniz yere göre (Ankara yahut İstanbul) Beyannameyi Fransızca yahut Felemenkçe olarak doldurunuz. Hollandaca kursu bu süreçte önemli bir işlem türüdür.
Hollanda Aile birleşimi vize müracaatı yapacak olan Türk vatandaşları Hollanda büyükelçiliği yahut Hollanda Konsolosluğuyla iletişime geçmelidir. Başvurular doğrudan olarak Hollanda Konsolosluklarından uygulanmaktadır. Hollanda Aile Birleşimi başvurusunda bulunabilmek için Hollanda’nın belirlemiş olduğu şartları Türk vatandaşlarının sağlamış olması gereklidir. Flemençe kursu Hollanda’da yaşamak için bilinmesi gereken dillerden biri konumundadır.
Hollanda Aile Birleşimi müracaatı uygulamak talip başvuru sahipleri en mühim iki en mühim iki koşul Hollanda’da da yaşam sürdüren eşin Hollanda vatandaşlığı yahut Hollanda oturumunun olması gereklidir. İkinci mühim koşul şayet, eşinin orada minimum sözleşme ile 1 senelik minimum minimum ücrete çalışıyor olması gereklidir. Hollanda Aile Birleşimi müracaatı yapabilmeniz için resmi nikâh yapılması zorunludur.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçici seans iznine sahip olma koşulu 2003’ten itibaren kaldırılmıştır. Artık Hollanda vatandaşı olmayan eş Hollanda seans izni için müracaatı yapmadan Hollanda aile birleşimi talebinde bulunabilmektedir. Hollanda aile birleşimi başvuru sahibinin 21 yaşını doldurmuş olması gereklidir. Ayrıca sabıka sicil kaydının pak olması koşulu aranmaktadır. Hollanda aile birleşiminde Hollanda’da da buluna eşin yahut partnerin çalışma hali mühim rol alır.
Hollanda’daki eş yahut partnerin minimum bir senelik iş akdi olması gereklidir ki iş sözleşmesi başvuru evrakları arasında dahi yer almalıdır. Hollanda aile birleşiminde resmi evlilik koşulu aranmamaktadır fakat partnerlerin birlikteliklerinin reel olduğunu kanıt eden belgelerin sunulması ve başvuru sırasında bağlantı ile ilgili ziyadesiyle ayrıntı verilmesi gereklidir.
Vize süreci yaklaşık olarak 10 ile 15 günde sonuçlanıyor. Vize neticelenme zamanı Hollanda Konsolosluğuna tabi olmakla beraber dilediği kadar pasaportu işlemde tutabilmektedir.
Hollanda aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar Hollanda Konsolosluğunun tespit ettiği standartlarda olması gereklidir, Hollanda vize müracaat sahibinin aktüel durumunu temsil eden, azami son 3 ay içinde çekilmiş, art fonu ak ve bireyin pasaportunda bulunan daha evvela almış olduğu rastgele bir vize işleminde kullanılmamış olması gereklidir. Hollanda aile, hısım, dost ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 sene içinde çıkarılmış, ziyaretçinin Hollanda seyahati dönüşü ardından asgari 6 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için beraber asgari 2 boş sayfası bulunan, bozulmuş olmamış olması gereklidir. İstanbul Flemenkçe kursu firması sizlere bu alanda en iyiyi sunmayı başaran ve sizleri oturum için hazırlayan bir kurumdur.