YDS Sınavına Nasıl Hazırlanmalıyım?

YDS sınavına çalışmak isteyen kişiler öncelikle kendileri için çalışma saatleri belirlemelidir. Bu çalışma saatleri 3 ila 4 saat arasında olabilirken yoğun ve düzenli bir çalışma da beraberinde olmalıdır. Aynı zamanda haftanın tüm günlerinde çalışmak da kişilere katkıda bulunacaktır.

Dil Bilgisi Çalışmaları Nasıl Olmalıdır?

YDS sınavına nasıl hazırlanmalıyım diye düşünen kişilerin merak etmiş olduğu konulardan biri de dil bilgisi çalışmalarının nasıl olması gerektiği hakkındadır. Dil bilgisi çalışmaları yapmak için öncelikle YDS sınavı ile ilgili araştırma yapılmalıdır ve yapılan bu araştırmalarla beraber kişiler bu süreçte nasıl ilerleyeceğini daha iyi kavrayabilir.

Araştırma yapıldıktan sonra ise sınavda sorulması beklenen konular çalışılmalı ve bu alanda dil bilgisine de bakılmalıdır. Bunun için kişiler bir dil bilgisi kitabı edinmelidir ve kişilerin mutlaka çıkmış sorulara da bakması gerekmektedir. Kitap seçimi yapılırken kitabın hem kişilerin öğrenmesini kolaylaştıracak biçimde olması hem de sınavdan bahsetmesi gerekmektedir.

Kişiler kitap seçimi yaparken mutlaka detaylı bir şekilde araştırma da yapmalıdır. Kitap temin edildikten sonra ise kişiler sınavla ilgili olan dil bilgisi videolarına bakabilir ve konuyu daha iyi bir şekilde anlayabilir. Tüm bunların yanında sınava hazırlanan veya hazırlanmayı düşünen kişiler mutlaka bol bol da soru çözmelidir.

Yabancı Kelime Öğrenimi Nasıl Olmalıdır?

Yabancı kelimelerin öğrenimi için yapılması gerekenleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Kişiler mutlaka sınavda karşılaşılması muhtemel kelimelere bakmalıdır ve bunun için de bir kitap edinmelidir. Fakat kitap seçimi ezberden çok öğretici olmalıdır ki kelimeleri ezberleyen kişilerin aklında kalabilsin. Böyle bir kitapla kelime öğrenmeye başlayan kişiler öğrenmiş oldukları kelimeleri de kolay kolay unutmazlar,
  • Gerekli kaynak edinildikten sonra ise kişiler mutlaka kelime çalışmaları yapmalıdır ve bunun için de günde birkaç saat yeterli olabilmektedir. Kelime öğrenimi yapılacak bu saatler de oldukça verimli bir şekilde geçirilmelidir ve bu süreç her ne kadar yorucu geçse de kişilerin pes etmemesi gerekmektedir,
  • Kelime öğrenmeye başlayan kişiler kendilerine herhangi bir sınır koymak zorunda da değillerdir ve bunun için motive olmuş ve verimli bir şekilde kelimeler öğrenmelidirler,
  • Kelime öğreniminde kişilere oldukça kolaylık sağlayacak olan diğer bir şey ise sözlüktür. Sözlük tercih edecek olan kişiler ise mutlaka İngilizce-İngilizce sözlükleri tercih etmelidir. Bu şekilde tercih edilmiş bir sözlük kişilere bilmedikleri bir kelimeyi öğretirken oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Yukarıda yabancı kelime öğrenmenin nasıl yapılması gerektiği anlatılmıştır ve YDS sınavına nasıl hazırlanmalıyım diye düşünen kişiler bu önerileri dikkate alarak kelime öğrenebilirler.

Önemli Soru Tiplerine Nasıl Çalışılmalıdır?

Sınavda sorulan sorular çeviri, cloze soruları ve eksik cümleleri tamamlama şeklinde sorulmaktadır ve sorulan bu sorulara şöyle yaklaşılmalıdır:

  • Çeviri sorularında yapılması gereken şey kişilerin günlük mutlaka 20 ila 30 arasında soru çözmesidir ve yapılan yanlışlar analiz edilerek doğru cevaba ulaşılmalıdır. Bu konuda gelişim sağlanabilmesi için ise kişiler günlük çeviri yapmalıdır ve soruları mutlaka hızlı ve anlayarak çözmelidir. Hızlı ve anlayarak çözülen sorular kişiler için oldukça önem arz etmektedir,
  • Cloze soru tiplerinde ise hem kelime hem de dil bilgisi bulunmaktadır ve sorular toplam 10 adet olmak üzere okuma parçası şeklinde oluşmaktadır. Kişilerin bu sorulara alışmaları için mutlaka günlük olarak bu soru tiplerinden çözmeleri gerekmektedir,
  • Eksik olan cümleleri tamamlarken anlamdan yola çıkarak soru yapılabilir fakat bu yöntem her zaman geçerli değildir. Bunun için de kişiler mutlaka günde 10 ila 15 soru arasında bu tip soruları çözmelidir ve bu sorulara alışmalıdır. Her gün çözülen bu sorularla yanlış sorusu asgari düzeye inebilir ve kişiler gelişim sağlayabilir.

Yukarıda YDS sınavına hazırlanan kişiler için soru tiplerine nasıl çalışılmalıdır anlatılmıştır böylece kişiler bu önerileri dikkate alarak soruları çözebilirler.

Çıkan Yanlışlarda Ne Yapılmalıdır?

Yapılmış olan dil bilgisi çalışmaları ve kelime öğrenimleri kişiler için belirli bir altyapı oluşturmuş olacaktır. Tüm yapılmış olan bu çalışmalardan sonra ise kişiler test çözüm aşamasına geçebilirler. Tabii öğrenilmiş olan kelime ve dil bilgisiyle her soru çözülmeyebilir bunun için de kişiler strese kapılmadan mutlaka yanlışlarının üstüne gitmelidir. Yapılan yanlışların neden ve nasıl olduğu araştırılır ve iyi bir şekilde analiz edilirse o yanlışların yapılma oranı da o denli azalacaktır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Avcılar İngiliz Kültür
    Alanında uzman eğitmenler ile Avrupa Dil Pasaportu’na sahip olabileceğiniz Avcılar İngilizce Kursu deyince ilk akla gelen dil eğitim merkezi
    © 2023 Avcılar İngiliz Kültür . All rights reserved.

    Sizi Arayalım

    Kampanyalar ve eğitimler hakkında bilgi için lütfen formu doldurunuz.