YDS’ye hazırlana kişilerin öncelikle sınav içeriği hakkında bilgi sahibi olması gerekir. A – E arasında toplamda 5 seviyede katılımcıları değerlendiren YDS, 50 – 100 arasında bu harflere göre seviye sıralaması yapar. A seviyesi 90 – 100, E seviyesi ise 50 – 59 puan aralığını temsil etmektedir.
YDS’de sınava katılanların karşılaşacakları temel soru tipleri:
Kelime Bilgisi
Çeviri
Diyalog ve Okuma Parçaları
Paragraf Tamamlama
Cümle Tamamlama
Gramar ve Cloze Testler vb.
Olarak sıralanabilir. YDS kursu kapsamında eğitimlerimiz tarafında verilen derslerde tüm YDS konuları ve soru çözüm stratejileri hakkında ders içerikleri geliştirilmiştir.
Yabancı dil sınavlarından başarılı bir sonuç almak için kurs ve eğitimi verecek kişiler arasında doğru seçimleri yapmanız gerekir. Nitelikli, derinlemesine ve garantili kazandıran taktikleriyle YDS kurs programımızdan yararlanmak için en uygun fiyat avantajlarıyla karşılaşırsınız.
Seviyenize ve hedeflerinize göre sınava gireceğiniz yabancı dil üzerinden sınava yönelik ve pratiğe ilişkin YDS hazırlık kursu eğitimlerimiz kapsamında dersler verilir. Uygun fiyatlarımız ve eğitim odaklı hizmet anlayışımızla yabancı dil sınavlarında da yanınızdayız.
YDS (Yabancı Dil Sınavı) içerisinde dilbilgisi, kelime, okuma metinleri bulunduran bir sınavdır. Avcılar İngiliz Kültür Yabancı Dil Kursu olarak YDS’ye hazırlanacak olan öğrencilerimizi sınavın gerektirmiş olduğu soru çözme teknikleri üzerinde odaklanarak öğrencilerimizin daha önce çıkmış sorular üzerindeki sınav stratejilerini YDS Kursu ile geliştirmelerini amaçlamaktayız. YDS’ye yönelik eğitim programımıza katılabilmeleri için öğrencilerimizin en az B2(Upper-intermediate) seviyesinde olmaları gerekmektedir. Bu seviyeden daha düşük bir seviyede olan öğrencilerimiz öncelikle Genel İngilizce ya da özel ders ile en az B2 seviyesine ulaştırılarak YDS’ye hazırlandırılabilirler.
YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı), genelde nisan ve eylül ayları olmak üzere ÖSYM tarafından yılda iki kez yapılan yabancı dil sınavıdır.
YDS, kamu kurumlarında çalışıp yabancı dil tazminatı almak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. Yabancı dil tazminatı almak için en az C seviyesinde puan almak gerekmektedir. Alınan ücret aşağıdaki tabloya göre değişmektedir. Avcılar YDS Kursu ile bu eğitimi almanız istediğiniz puan sıkalasında başarıya ulaşmanızda yardımcı olacaktır.
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
Yüksek Lisans ve doktora yapmak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. Doktora için en az 55puan almak gerekmektedir. Yüksek lisans başvurularında puan isteyen üniversiteler olduğu gibi puan istemeyen üniversiteler de mevcuttur. Avcılar YDS Kursu olarak sınav odaklı yaklaşımı benimseyen eğitmenler ile hedeflediğiniz puana ulaşmanızı sağlıyoruz. Fakat yüksek lisans sonrası doktora düşünülüyor ise eğer, en az 55 almakta fayda vardır.
Doçentlik sınavına başvuranların en az 65 alması gereken bir sınavdır.
KPSS-A sınavına girenlerin girdiği bir sınavdır. A grubu kadrolarına başvuracak adayların bu sınava girmesinde fayda bulunmaktadır.
TUS sınavına girenlerin girmesi gereken bir sınavdır.
Akademik kadrolara başvurmak isteyen adaylar için YDS / e-YDS puanlarının herhangi bir geçerlilik süresi yoktur. Sınav sonuçlarını istedikleri zaman kullanabilirler. YDS / e-YDS puanlarını dil tazminatı için kullanmak isteyenler için puanlarının geçerlilik süresi 5 yıldır. YDS eğitimi alarak ve aksatmadan bu sınavlara tekrar tekrar girebilirsiniz. Ancak OSYM mevzuatında kurumlara sınavların geçerlilik süresini belirleme yetkisi verilmiştir. Dolayısıyla başvuru yapılacak kurumun kabul ettiği geçerlilik süresi ayrıca öğrenilmelidir.
Kelime Bilgisi (5)
Gramar(10)
Cloze Test (10)
Cümle Tamamlama (10)
İngilizce-Türkçe Çeviri (3)
Türkçe-İngilizce Çeviri (3)
Okuma Parçaları (20)
Diyalog Tamamlama (5)
Anlama En Yakın Cümle Bulma (4)
Paragraf Tamamlama (4
Anlam Bütünlülüğünü Bozan Cümle (5)
KPSS lise adayları
KPSS önlisans adayları
KPSS lisans adayları
KPSS A grubu adayları
Üniversite 3 veya 4’üncü sınıfta okuyanlar
Kamu personeli
Yüksek lisans adayları
Araştırma görevlisi olmak isteyenler (60 puan)
Doktora adayları
Doçent adayları (100 üzerinden en az 70 puan)
Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak olanlar (En az 60puan)
Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği
Yurt dışında bir yükseköğretim programını bitirenler
NOT: Üniversitenin 3’üncü veya 4’üncü sınıfında okuyan öğrencilerin, öğrenimlerini sürdürmek istedikleri üniversite yetkilileri ile yüz yüze görüşerek, üniversitenin YDS sonuçlarını kullanıp kullanmadığını, kullanıyor ise şartlarını öğrenmeleri gerekmektedir.
YDS’de 80 soru vardır ve her bir doğru cevabın değeri 1.25 puan üzerinden hesaplanmaktadır (1.25 x 80 = 100).
YDS’de toplam sınav süresi 2.30 saat (150 dakika), her bir soru için ayrılabilecek ortalama süre ise 1 dakika 52.5 saniyedir (112.5 saniye).
YDS Online Başvuru: https://www.osym.gov.tr/TR,19154/2020-elektronik-yabanci-dil-sinavi-2020-e-yds-kilavuzu.html
YDS Başvuru Tarihleri: https://ais.osym.gov.tr/